Termeni si conditii

Termeni si conditii

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. Tehnik Total Confort SRL (www.tehniktotal.ro) isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi accesata in aceasta pagina.

Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Termenilor si conditiilor de ultilizare, si implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intelegerea dintre parti.

Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative:

  • OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
  • OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
  • Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
  • Legea 365/2002 privind comertul electronic

Tehnik Total Confort SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul tehniktotal.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau fara acordul prealabil scris al acesteia.

Intregul continut al site-ului tehniktotal.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea Tehnik Total Confort SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Tehnik Total Confort SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Domeniul tehniktotal.ro este detinut de catre Tehnik Total Confort SRL. Utilizarea acestei marci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor si emblemelor, in forma directa sau „ascunsa” (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, cautare web) fara permisiunea prealabila scrisa este interzisa si se pedepseste conform legii.

Preturile produselor pot fi schimbate oricand. Verificati pretul final de vanzare inainte de a achizitiona un produs.

Politica de retur

1. Clientul se poate retrage din contract si este indreptatit sa primeasca intreaga contravaloare pentru produsele platite fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere in termen de 14 zile de la data de la care Clientul a intrat in posesia fizica a produsului comandat.

2. Inainte de expirarea perioadei de retragere din contract, Clientul informeaza Tehnik Total Confort SRL despre decizia sa de retragere din contract. In acest scop, Clientul poate alege una dintre urmatoarele variante:
      2.1. de a folosi formularul de retur sau email cu subiectul Cerere retur la comenzi@tehniktotal.ro;
      2.2. de a face o declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract;

Model de formular de retragere din contract in conformitate cu dispozitiile Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumaatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

“Catre : Tehnik Total Confort SRL, Str Bisericii nr 1, localitatea Lunca, Judet Teleorman, Telefon: +40749958023 
-Vă informez/Vă informam  prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse :
– Comandate la data (*)/primite la data (*)
– Numele Clientului:
– Adresa Clientului:
– Semnatura Clientului (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie)
– Data”

3. In cazul exercitarii dreptului de retragere,  returnarea produsului se va putea efectua, dupa parcurgerea etapei initiale de informare asupra returului (punctul 2.), fie prin predare personala la punctul de lucru Tehnik Total Confort SRL – Str Bisericii, nr 1, localitatea Lunca, Teleorman, fie prin servicii de curierat, costurile aferente transportului fiind, conform legii, in sarcina Clientului. Clientul care a notificat Tehnik Total Confort SRL, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsul va fi returnat in maxim 14 zile de la notificare, in caz contrar, Tehnik Total Confort SRL considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

4. Produsul returnat trebuie sa fie predat in aceeasi stare in care a fost livrat, cu toate accesoriile, in ambalajul original, etichetele si documentele in orginial care l-au insotit. Clientul este direct responsabil pentru diminuarea valorii produsului returnat, rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produsului.

5. Clientul Tehnik Total Confort SRL nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

      5.1. Produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat, cu documentele care l-au insotit si cu toate componentele.

      5.2. In cazul in care au fost comandate si livrate produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Client: de exemplu castile In-Ear.

    5.3. In cazul in care au fost comandate si livrate, produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente ( de exemplu, consumabile: cartuse de imprimanta, tonere, capuri de printare, filtre pentru aspiratoare, baterii de laptop sau orice alte produse care se incadreaza, potrivit naturii acestora, in aceasta categorie).

    5.4. In cazul in care au fost comandate si livrate, produse care sunt aduse pe comenzi speciale sau cabluri taiate la dimensiunile cerute de client (status stoc „la comanda”, cabluri vandute la metru).

6. In cazul retragerii din contract a Clientului, Tehnik Total Confort SRL ramburseaza sumele pe care le-a primit drept plata (contravaloarea produselor si a transportului in cazul in care acesta nu a fost gratuit) in termen de 14 zile de la care a luat cunostinta de decizia de retragere din Contract in conditiile art. 2.

7. Daca constata aparitia unor elemente ce diminueaza valoarea produsului returnat in cazul Clientului ce s-a retras din Contract, Tehnik Total Confort SRL va notifica Clientul in acest sens. Tehnik Total Confort SRL isi rezerva dreptul de a restitui suma reprezentand contravaloarea produsului achizitionat de Client numai dupa verificarea produsului la punctul de lucru Tehnik Total Confort SRL, retinand, daca este cazul, suma aferenta diminuarii de valoare a produsului returnat (de exemplu zgarieturi).

8. In cazul produselor achizitionate in sistem de rate bancare cu sau fara dobanda, returnarea sumelor platite nu se va efectua in numerar si nici prin transfer bancar. In astfel de situatii, dupa returnarea produslui, se formuleaza o cerere in scris adresata bancii creditoare, care dupa verificarea conditiilor legale de returnare, va putea anula tranzactia initiala.

Anulare si rambursare tranzactii

1. Dupa anularea unei tranzactii prin card, banca emitenta va debloca suma blocata in contul clientului in termen de 1-30 de zile, in functie de politica acesteia.

2. Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la
tranzactionare, in decurs de maxim 14 zile de la acceptarea returului. 

Garantia produselor

Tehnik Total Confort SRL respecta prevederile de garantie conform legislatiei romanesti in vigoare. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre certificatele de garantie ale produselor. Unele produse pot avea termene diferite de garantie pentru anumite componente ale produsului.

Produsele beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003, astfel cum aceasta a transpus Directiva 1999/44/CE privind vanzarea de bunuri de consum si garantiile conexe iar daca daca in prezentarea produsului este precizat un termen mai lung de garantie decat cel legal, se aplica termenul mai lung.

Produsele comercializate de Tehnik Total Confort SRL sunt noi, in ambalaje originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Garantia se aplica conditiilor normale de utilizare si este valabila numai pentru produsele achizitionate si platite de Client de la Tehnik Total Confort SRL. Clientul intelege faptul ca producatorul/importatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru defectele generate de o terta parte sau de catre Client (furnizor servicii de telefonie, provider internet, furnizor electricitate, deteriorarea produsului la transport de catre Client sau lipsa ambalarii corespunzatoare de catre Client etc). Defectele astfel cauzate inlatura beneficiul garantiei. Produsele defectate din cauza utilizarii necorespunzatoare sau a folosirii acestora in alte scopuri decat cele pentru care au fost proiectate, sau din cauza interventiilor asupra lor de catre persoane neutorizate nu vor putea constitui obiectul garantiei.

In cazul in care se invoca lipsa de confomitate a produsului de catre Client si aceasta este constatata de Tehnik Total Confort SRL, Clientul are dreptul de a solicita ca masura reparatorie in primul rand repararea produsului sau inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia cazului in care masura este imposibilila sau disproportionata.

Masura va fi considerata ca disproportionata daca impune in sarcina Tehnik Total Confort SRL costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, lundu-se in considerare valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate, importanta lipsei de conformitate sau daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru Client.

Masura reparatorie va fi dispusa numai daca in urma verificarii produsului a carui neconformitate se invoca de catre Client, Tehnik Total Confort SRL constata ca defectul exista si ca solicitarea clientului este intemeiata. Produsul este verficat in vederea constatarii lipsei de conformitate la punctul de lucru al Tehnik Total Confort SRL in urma preluarii acestuia de la Client. Costurile de transport de la Client in aceste situatii vor fi in sarcina Tehnik Total Confort SRL.

In cazul in care nu se poate dispune ca masura reparatorie repararea/inlocuirea produsului a carui neconformitate a fost constatata de Tehnik Total Confort SRL, Clientul va fi informat in acest sens. In cazul in care Clientul a platit pretul produsului, sumele varsate ca plata vor fi rambursate de catre Tehnik Total Confort SRL in termen de maximum 14 zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.